Biografie

Naam: Wouter van Roosmalen
Geboortedatum: 26-10-1988
Geboorteplaats: Schijndel
Woonplaats: Eindhoven
Wielrenner sinds: 1997
Lengte: 1.89
Specialiteit: Slecht weer
Gewicht: 78 kg
Huidige vereniging: Met pensioen
Afgeronde opleiding: Master Electrical Engineering op de Tu Eindhoven

Ik ben met Wielrennen begonnen door een sportstimuleringsplan van de gemeente Schijndel, dat betekende dat je 4 keer mocht wielrennen op de baan van WV Schijndel. Na die 4 keer vond ik wielrennen heel leuk en ik ben er toen op gegaan. Ik reed bij de jeugd (bijna) altijd wel prijs maar ik heb jammer genoeg nooit gewonnen. Wel 1 keer maar dat was dikke banden race bij de opening van onze wielrenbaan.

In het jaar 2006, toen ik 2e jaars junior was, won ik mijn eerste wedstrijd van mijn leven in Wernhout. Ik behaalde dat jaar twee tweede plekken, een derde plek en 16 top 10 plaatsen.

Als eerste jaars belofte heb ik redelijk goed gepresteerd. Ik maakte de overstap naar Rietveld. Hoogtepunten in dit jaar waren de 2e plek in Zuidland, 5e plek in de Ronde van Groningen, 11e in klassieker finale clubcompetitie en 16 in het eindklassement van de Ronde van Hongarije.

Het tweede jaar als belofte was er een vol tegenslag. Vol goede moed begon ik aan het seizoen bij Rietveld LSE. Een slechte start, een blessure aan de knie en een verkeerde diagnose van overtraining zorgde ervoor dat ik pas laat in het seizoen een beetje op gang kwam. De hoogtepunten van het seizoen waren mijn 6e plek in Schijndel en mijn 16e plek in de omloop van Venhuizen.

Als derdejaars belofte keerde ik weer terug naar mijn oude club WV Schijndel. Het werd een degelijk seizoen met als groot hoogtepunt de 5e plek in het algemeen klassement in de Ronde van Frans Guyana. Verder had ik nog een super dag in Köln-Schuld-Frechen (17e) en de Omloop Lek en IJssel (12e).

Mijn laatste jaar bij de belofte was het jaar waarin ik de minste wedstrijden tot nu toe reed, door wat motivatie problemen, tijdgebrek en een geluxeerde sleutelbeen. Wel behaalde ik mijn beste plek in de eindstand van de beloftencompetitie in 4 jaar, 48e. En ik wist het jaar nog mooi af te sluiten met een 10e plek op het NCK.

Eerste jaar elite, dus geen beloftencompetitie meer. Maar nog wel genoeg wedstrijd kunnen rijden. Weer wat mooie avonturen in Frans Guyana. Persoonlijke top resultaten waren er niet echt, maar met de ploeg wel mooi winnaar van de clubcompetitie en met Roy winnaar van clubcompetitie regio zuid. Dieptepunt van het jaar was een dag voor het NK profs te horen krijgen dat je toch niet mag starten. Naar het eind van het jaar toe besloot ik er een eind aan te maken, te weinig zin nog om te trainen en moraal voor koersen was er soms zelfs ook niet. Eerst maar weer zin krijgen om te trainen en dan zie ik wel weer verder.

Na 1 jaar gestopt te zijn geweest, begon het toch weer te knagen. Het begin was hoopvol, maar daarna ging het bergafwaarts. De motivatie verdween. De fietsgoed af laten stellen hielp goed, maar ik reed te weinig wedstrijden om in vorm te kunnen raken. Het studentenleven had ruimschoots de overhand.

Toch besloten door te gaan met wedstrijden rijden, bij de Studenten Wielerclub Squadra Veloce in Eindhoven. Nog alleen maar criteriums dus. Het bleek dat hoe minder ik trainde, hoe beter de explosiviteit werd. Hier durfde ik ook meermaals op te gokken waardoor ik een aantal mooie studentenwedstrijdjes won. De elite criteriums verliepen ook prima, reed ze bijna allemaal uit en dat betekende dan ook vaak gelijk dat ik prijs had.

Door een stage naar Rome midden in het seizoen, heb ik voor 2015 besloten geen licentie aan te schaffen. Alles op de studie dit jaar.

Eén antwoord op “Biografie”

  1. Wouter, mooi, de nieuwe web site van jou.
    Ook leuk de foto`s met het nieuwe tenu.
    Dit stimuleert weer om er extra tegenaan te gaan in het nieuwe seizoen.
    Veel succes!!!!!!!!! groeten van Granny.

Reacties zijn gesloten.