ODCMC, GP en Oosterhout

Het laatste verslag was alweer een tijdje geleden. De koersen in de buurt zijn helaas op, en verder weg is niet zo makkelijk als even op en neer fietsen.

Vorige week reed ik het ODCMC, oftewel het NK fietskoerieren. Op een industrieterrein in Maastricht. Op en wildvreemde fiets weliswaar. Mijn voorvork van mijn koeriersfiets was een dag eerder tijdens het werken gescheurd en ik durfde het uiteraard niet aan daar mee te gaan rijden. Gelukkig nog snel een fiets kunnen lenen. Vol goede moed aan de start voor deze nadenk race. 3 uur lang op een klein parcours met een aantal eenrichtingswegen een zo efficiënt mogelijk route plannen en ook nog goed doorrijden. Op het begin maakte ik een paar stomme fouten, maar daarna heb ik alles perfect gereden. Hierdoor kwam ik als 3e man binnen (denk ik, uitslag is blijkbaar heel moeilijk om te maken). 2 jaar terug nog 7e, dus volgend jaar maar voor de overwinning.

Dan afgelopen weekend was er eerst de studentenwedstrijd in Eindhoven georganiseerd door mijn eigen vereniging. Met 10 anderen studenten licentiehouders moest er 1 ronde van 420 meter met vliegende start afgelegd worden, een afvalrace en een puntenkoers. Al voelde de benen voor de vliegende ronde best wel slecht, ik wist toch nog de snelste tijd te klokken. De afvalrace ging prima, ik liet me geen moment insluiten en wist niet te veel kracht te verspelen in het begin. Deze won ik ook! Dan nog de puntenkoers, 25 ronden en elke 5 ronden sprinten voor de punten (en de bierbonnen). Ik was een constante factor in de punten, maar winnen deed ik helaas geen 1 keer. Ik was ook bezig met mijn 1e plaats te verdedigen, dus een hoop mochten er van mij best weg rijden. Doordat ik constant in de punten zat wist ik nog wel 2e te worden in de puntenkoers, maar de benen hadden het toch wel een klein beetje gehad. In totaal wist ik het eindklassement te winnen! Een mooie prestatie al zeg ik het zelf.

Vol goede moed dus op naar Oosterhout de dag erna. Een zeer technisch parcours met veel bochten met daarin drempels en nog veel meer gestuiter. Na 5 ronden koers waren we de helft al zo ongeveer kwijt en voelde ik dat het met mij wel goed zat. Elk gat wat er viel wist ik te dichten en ik zag de groep steeds kleiner worden. Half koers waren we nog maar met een stuk of 10 achter 4 leiders. Ik had niks te klagen dus! Totdat de leiders ons langzaam bij gingen halen en tot mijn verbazing zag ik nog ongeveer 10 man in het wiel zitten. Fijn werk van de jury weer. Met nog 15 ronden te gaan van de in totaal 48 waren we weer met een grote groep en voelde ik dat de sap uit mijn benen was. In de eindsprint wist ik me nog redelijk te plaatsen en werd ik in totaal 16e. Goede wedstrijd gereden, jammer dat die mannen gewoon terug mochten komen in het wiel. Scheelt toch weer een paar plekken.

Eén antwoord op “ODCMC, GP en Oosterhout”

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.