GNSK 2014 Tilburg

Groot Nederlands Studenten Kampioenschap, met een zachte g. Teams van 6 (wij waren een beetje incompleet met 4,5) en over 3 onderdelen een team klassement. Een proloog van 1.7km, een ploegentijdrit van 30.6km en de volgende dag een koers van 60km.

De proloog ging allerminst slecht, al viel er in de bochten nog wel wat te halen. Ik was de avond van tevoren al als favoriet bestempeld, dus de druk was hoog. Met een tijd van 2.15 werd ik 1e!! Daarna de ploegentijdrit waar we met 4en moesten finishen. Aangezien we 1 iemand bij hadden die nog niet zoveel wedstrijdervaring heeft, mocht deze de hele wedstrijd in ons wiel zitten. Dat betekende wel dat we eigenlijk de hele tijdrit met zijn 3en hebben gereden. Dat is natuurlijk niet te doen tegen ploegen van 6 en dat bleek ook uit de uitslag. We werden 6e van de 7 ploegen.

Dan de koers op zondag. Op het parcours van Pijnenburg waar ik al wel een aantal keren eerder had gekoerst. Het zou een tactisch spelletje worden met een paar sterke ploegen. Ik had een heel plan uitgedacht met bepaalde combinaties die wel weg mochten en bepaalde combinaties die niet weg mochten. Dit bleek een goede tactiek. Groepjes waarvan ik dacht dat ze niet de ruimte zouden krijgen kregen dat ook niet. Na de eerste 15 km wat rustig aan te hebben gedaan werd het tijd voor een aanval. Ik kwam alleen weg te zitten, maar dat haalde ook weinig uit. 1 man kwam naar me toe gereden en ik wachtte mooi op hem, maar eenmaal aangesloten en ik zette een keer aan na een bocht was hij alweer gelost. Schoot dus ook niet op, dan maar wachten op de groep. Daar reed een mooi groepje weg met Peter van ons erbij, net nadat ik was terug gepakt. Toen er daarna een paar achteraan sprongen, was het tijd mee te gaan. Toen ik omkeek hadden we opeens een gat. Vol door getrokken met deze 10 man, en we kregen een mooie voorsprong. De mannen van Amsterdam hadden de slag gemist en leken even nog terug te kunnen komen. Ze kwamen tot op 15 seconde, maar wij werkten perfect samen. Ze braken en het werd 45 seconde. Toen ik nog maar 4 ronden op het bord zag, ben ik een beetje gaan pokeren in onze groep. De rest vond dat ze bezig waren aan een toertocht, want echte aanvallen kwamen er niet en ze bleven gewoon netjes draaien. Ik was aan het twijfelen tussen weg rijden en gaan voor de sprint. Aangezien mijn explosiviteit de laatste tijd best goed is werd het het laatste. Ploegmaat Peter probeerde het nog een tweetal keer en ik kon mooi in de wielen mee. 1km voor het eind liet ik nog een mannetje rijden. 2 man sprong daar naartoe en ik sprong erachteraan. Net voor de laatste bocht sloot ik aan en kon ik ze voorbij. Volle bak aanzetten na de bocht en ik sloeg een gaatje. Niemand kwam er nog overheen en zo won ik!

Mooi weekend persoonlijk, voor het team wat minder met een 6e plek. Nu ik in de winning mood ben ga ik voor de overwinning in de tentamens!

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.