ODCMC 2012

Open Dutch Cycling Messenger Championships, oftewel het NK voor fietskoeriers in Den Haag.

Na wat opwarmgymnastiek in onze eigen anti-kraak gym/slaapzaal was ik helemaal klaar voor de losrijd alleycat op de vrijdagavond. Het is dan de bedoeling de ideale route te bedenken tussen checkpoints en dit alles kriskras door de stad heen. Vanwege wat nattigheid en het feit dat ik eigenlijk nog nooit door een stad met tramrails had gefietst besloot ik maar niet al te gek te doen. Gelijk vanaf de start achter een groepje aangereden die eigenlijk helemaal de verkeerde kant op reden. Dus even mijn telefoon aan het werk gezet en maar naar een goed checkpoint gereden. Daar kwam ik Jorrit tegen waar ik vorig jaar met de 24uurs ook mee samen heb gereden. We besloten samen verder te gaan. Toen alle checkpoints afgestreept waren konden we een nummer uitvogelen en die voicemail vertelde ons dan waar we als laatste heen mochten. Daar aangekomen hoorde we dat we gewoon de 1e waren. We hoefden alleen nog maar terug naar waar we gestart waren en hoppakee, plek 1 en 2 waren bezet! Ik probeerde de koers nog te kopen, maar dat was niet nodig. Het werd de navigator gegund! Top Jorrit!

Een goed begin is het halve werk, dus vol goede moed zaterdag richting het hoofdprogramma. Over een industrieterrein tussen 10 bedrijven pakketjes halen en brengen. Dit opgeleukt met 1 richting verkeer straten en plekken waar je fiets op slot moest. Hier was het nog van veel groter belang een optimale route te bepalen. Dit ging me toch ook wel aardig af en 3 uurtjes later was ik vrijwel klaar. Uiteindelijke bleek ik 6e te zijn geworden van de meer dan 70 deelnemers. Na wat bier en eten werd er nog gesprint. Een stuk van 200 meter en dan met 4 man tegen elkaar. Echt een anti-onderdeel voor mij. Maar de voorronde ging me makkelijk af, kon ik dan toch opeens sprinten of had ik gewoon weinig concurrentie? In de finale was alles weer duidelijk, ik werd kansloos laatste. Vijfde plek.

Bij de prijsuitreiking ’s avonds kreeg ik een baanframe overhandigt voor mijn overwinning in de alleycat! Zullen eens kijken wat we daar mee gaan doen.

Tips voor de volgende keer: crosschoenen en een snel slot!

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.