NK Duathlon: 1+1+1=1

Na een uitspraak weet ik veel hoe lang geleden van ‘op het NK duathlon ga ik Cesar wel even verslaan’, kon ik er niet meer onderuit: Ik zou mee gaan doen aan het NK duathlon in Tilburg.

Het fietsen zou wel goed moeten komen, nu het lopen nog. Mooie plannen om om de dag lopen, zijn er om verbroken te worden. Ik heb wel een paar weekjes voorafgaand gerend, maar de 15 km die ik zou moeten gaan afleggen heb ik bij lange na niet gehaald. Gelukkig geen pijntjes tijdens het trainen, die ik voorafgaand aan de bata wel had. De fietsbenen waren best wel in orde met vele uren koerieren achter de rug.

Daar stond ik dan aan de start voor 10km rennen, 40km fietsen en dan nog een 5km rennen. Het was de bedoeling de 10km ‘rustig’ aan te doen en dan volle bak te fietsen. De strijd met Cesar had ik ondertussen al gewonnen voor de koers gestart was (Hij was bang te verliezen en is nooit gestart ;)). De eerste 5 kilometer liep ik vrij gemakkelijk aan 15 per uur. Toen begonnen mijn benen wat zeer te doen en ook rondom mijn linkerknie, waar ik tijdens de bata trainingen ook al last van had gehad. Ik viel wel wat stil, maar het rennen ging eigenlijk nog best prima.

Toen de fiets op. Ik voelde al gelijk dat het geen normaal fietsen meer was na 10km rennen. Ook al had ik dan niet echt alles gegeven, mijn benen waren toch al stuk. Ik kwam nooit in mijn ritme, had bijna overal wind tegen en optrekken ging voor geen meter. Gelukkig zaten er 3 u-turns in en 2 rotondes, die voor de rest van de deelnemers, leken op u-turns.

Toen weer rennen dus. Maar ik voelde het al gelijk bij de eerste stap. Ik kon helemaal niks meer. Elke landing met een ligt gebogen knie deed pijn. Ik deed nog 1 rondje op wandeltempo, had de 2e ook nog wel zo kunnen doen. Maar dan zou ik meer slopen dan het goed maakte en dan zou ik ook achteraan eindigen. Dus ik ben netjes gefinisht, wel 1 rondje te vroeg.

Weer een ervaring rijker. Erachter gekomen dat Duatlon toch echt een speciale sport is en niet een stukje rennen, stukje fietsen en dan weer een stukje rennen. Hopelijk wordt het NSK aankomende zondag wat beter en kan ik tegen die tijd gewoon weer de trap af.

Uitslagen vind u hier en hier (klikken hoeft niet hoor).

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.