Trio Triatlon en Schaal Schoeters

Na het toch wel verwachtte debacle op het NK is het weer tijd om langzaam uit het dal te kruipen. Nu is het vakantie en kan ik ook wat meer gaan trainen. Ben sinds net ook begonnen met werken als koerier bij Tour de Ville (betaalde trainingskilometers). Afgelopen weekend heb ik 2 wedstrijden gereden. Een tijdrit in Nuenen en een klasssieker in Belgie.

In Nuenen stond er een tijdrit van 43,5 kilometer op het programma. Deze tijdrit maakte onderdeel uit van een trio triatlon waar we dus met een team van 3 aan de start stonden (zwemmen, fietsen en lopen). Het ging eigenlijk heel lekker tot de finish. Ik kon de hele tijd een lekker tempo houden en echt stil vallen zat er niet in. Uiteindelijk behaalde ik een 2e fietstijd van onze serie (3e over de gehele dag) en behaalde we met ons team een onverwachte 3e plek. Mijn tijd was 1.02.26. Onverwacht omdat we al iets van 9 minuten achter lagen op de eerste na het zwemmen. Na de finish voelde ik echter heel mijn bovenbeen spier vol lopen en kon ik mijn been amper meer buigen. Ik vreesde voor de wedstrijd de dag erop. Gelukkig was het de dag erop al een stuk minder, maar echter pijn vrij was ik nog niet. De trap af lopen verliep nog steeds moeizaam en ik had er dus eigenlijk niet heel veel vertrouwen in. Gelukkig ging het eigenlijk best goed. Ik kon me heel goed van voren handhaven en er werd goed aan de snelheid gewerkt met een gemiddelde van ongeveer 46 per uur over 145 kilometer. Ik heb echt heerlijk gekoerst en mijn ploeggenoten naar voren gereden en ben water voor ze gaan halen. Gelukkig begon het zonnetje net na de start ook nog eens te schijnen en dat maakte het plaatje compleet. Uiteindelijk was het 2 kilometer voor de meet echt op en moest ik het uitgedunde peloton laten gaan. Ik eindigde als 101e.

Eén antwoord op “Trio Triatlon en Schaal Schoeters”

  1. Hallo Wouter,
    Nu lekker van de vakantie en de rust genieten. Je hebt de laatste tijd, volgens mij heel hard gewerkt dus nu is het goed te rusten. Geniet van je vrije tijd en van lekker ontspannen fietesen.
    Veel plezier ,geniet ervan. Granny

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.