Terugblikken en vooruitblikken

Nu het seizoen al een tijdje te einde is, is het tijd voor een terugblik en een vooruitblik op het nieuwe seizoen.

DIT SEIZOEN

Het begin van het seizoen liep totaal niet als verwacht. Ik was werkelijk niet vooruit te branden terwijl de voorbereiding gewoon goed was gegaan. Ik wist mijn resultaten van vorig jaar lang niet te evenaren of te verbeteren. Na de eerste paar wedstrijden kwam ik wel redelijk terug, maar ik was nooit echt goed.

Eind maart kreeg ik ook nog te kampen met een knieblessure door een tuimelpartij met de gewone fiets waardoor ik 2 weken van de fiets afbleef. De eerste paar wedstrijden na mijn rentree gingen vrij aardig, maar daarna begon ik weer af te zakken.

Door mijn afgang in de ronde van Limburg nam ik contact op met een sportarts en die vertelde mij dat ik waarschijnlijk overtraind was. Ik vond die diagnose wel erg snel gesteld en geloofde er geen bal van en mijn omgeving eigenlijk ook niet. Maar toch reed ik een paar weken geen wedstrijden.

In de tussentijd was ik ook nog in Veldhoven bij de sportarts geweest voor wat verder onderzoek. Hij wist mij te vertellen dat het overtraind zijn onzin was en dat ik waarschijnlijk wat last had van een liesslagader die dubbel klapt als ik diep zit. Daardoor stroomt er niet genoeg bloed naar mijn been waardoor hij eerder verzuurd. Mijn stuur omhoog gezet en hup weer op de fiets. 

Na veel nadenken van mijn trainer, de sportarts en ik kwam er uitrollen dat het waarschijnlijk een combinatie was van veel factoren. Voeding, de problemen met mijn studie, het weinige regelmaat in mijn leven, van de winter iets verkeerd getraind en de problemen met mijn lies.

De rest van het seizoen ging eigenlijk wel weer goed met als hoogtepunten mijn 16e plek in Venhuizen, mijn uitstapje naar Roemenië, het criteriüm in Schijndel en het winnen van de bergprijs in de Groeistad klassieker.

Ik kan dus terugkijken op een pechseizoen met een redelijk einde.

VOLGEND SEIZOEN

Volgend seizoen gaat het allemaal anders worden. Kees en Jos, mijn ploegleiders van de afgelopen 2 jaar, verlaten Rietveld. Zonder hen heb ik ook geen zin meer om te blijven en ik ga dus weer terug naar Schijndel. Hier kom ik in een ploegje te rijden met vooraal veel jonge ambitieëuze jongens. Het lijkt me dan ook leuk om die jonge knapen wat te kunnen begleiden tijdens en rond de wedstrijd. We zullen de club en beloftencompetitie rijden en daarnaast nog wat wedstrijden in België. Ook zullen er waarschijnlijk 3 meerdaagsen in het buitenland op het programma staan. Ik heb er in ieder geval nu al zin in!

  

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.