Omloop van Schokland

Op 13 september stond al weer de voorlaatste klassieker van dit jaar op het programma, namelijk de omloop van Schokland. 

Het devies was vooraan starten omdat namelijk gelijk vanaf de start de wind al van rechts zou komen en het dus in waaiers ineen zou slaan. Dit gebeurde dan ook en ik kwam zonder al te veel moeite in het tweede groepje vlak achter het eerste groepje te rijden. Toen we een stukje wind in de rug kregen sloten we dan ook weer aan. Daarna gingen we weer links en kwam de wind van links. Dit keer kon ik me zelfs in de eerste groep handhaven, maar toen we rechts afsloegen kwam de rest weer terug. 

Na 30 kilometer zat ik achter een valpartij op een rotonde en stond ik stil. Een groep van een man of 25 kon door en ik kwam in de tweede groep terecht. Door goed tempo te houden kwamen we steeds dichterbij en sloten we weer aan.

Daarna ging het eigenlijk net zoals afgelopen weken weer steeds slechter. Op de beslissende dijk 35 kilometer voor de finish zat ik wel goed genoeg van voren, maar ik kon het tempo gewoon niet volgen. Ook kreeg ik wat krampverschijnselen. Ik kwam in de laatste nog in koers zijnde groep te rijden en we zijn zo naar de finish gereden. Ik finishde uiteindelijk als 72e. 

Een goed begin dus. Ik denk dat ik volgende week maar in de aanval ga de eerste 50 kilometer. Anders finish ik de koers waarschijnlijk weer anoniem in het peloton.

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.