Groeistad -1e bergklassement-

Op 20 september stond ik aan de start in de Groeistad klassieker. Wat ik vorige week aankondigde (aanvallen) voerde ik ook uit.

Van tevoren kregen we te horen dat er na 35 kilometer een mooi stukje kwam om weg te rijden. Daarvoor was het constant een brede weg en dus moeilijk om weg te rijden.

Na een neutralisatie van 15 kilometer omdat er nog geen ziekenwagen beschikbaar was gingen we dan eindelijk van start. Op de eerste sprint voor de bergprijs werd ik al gelijk derde en probeerde daarna nog even door te trekken, maar ik kwam niet echt weg en liet me dan ook inlopen. In de afdaling kwam er een bocht naar rechts met wat grind op de weg wat ik te laat zag. Ik gleed onderuit maar wonderbaarlijk vond mijn fiets opeens weer grip waardoor ik net niet viel. Mijn dag kon toen eigenlijk al niet meer fout en ik werd door mijn collega’s uitgeroepen tot geluksvogel van de dag. 

Na dat voorval kwam ik opeens niet meer vooruit en kon ik eigenlijk moeilijk het tempo volgen. Toen ik mijn fiets even inspecteerde om te kijken of het daar niet aan lag bleek mijn voorrem aan te lopen, waarschijnlijk door mijn glijpartij. Ik zette hem recht en kon nog net voorkomen dat er een vinger werd afgehakt door een spaak. Met een wondje aan mijn vinger vervolgde ik mijn koers.

Toen we eindelijk op het smalle stuk waren reed ik door de berm naar voren en ging er vandoor. Even leek het peloton nog op mijn wiel te komen en gaf ik nog eens extra gas. Uiteindelijk viel het peloton stil en ze lieten me gaan. Ik bouwde een voorsprong op van een minuut en pakte bij de volgende twee bergsprint de volle punten waardoor ik aan de leiding kwam en niemand me meer kon achterhalen.

Aan de voet van de Amerongseberg had ik nog een minuut en op de top was er niet veel van over. Ik probeerde nog stand te houden tot de dijk die een paar kilometer na de Amerongseberg kwam en dat lukte me nog ook. Op de dijk kon ik rustig even op adem komen en werd ik lekker meegezogen in de wieltjes terwijl sommigen het van achteren moeilijk hadden. De rest van de koers kon ik goed volgen maar demareren zat er niet meer in. Ik heb nog wel geprobeerd mijn ploegmaten van voren te houden zodat zij nog wat konden proberen. Ik eindigde in de massasprint als 70e.

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.