Ronde van Midden Brabant

We stonden met 180 man aan de start voor mijn tweede meerdaagse van het jaar na de ronde van Hongarije. Hij bestond uit 2 etappe’s  van 165 en 175 kilometer. De eerste etappe was een groot rondje en de tweede etappe waren 11 rondjes van 16 kilometer.

 De eerste 10 kilometer van de eerste etappe kon ik me zeer goed van voren houden. Daarna zakte ik een klein beetje naar achteren, maar niet heel ver. Toen we van Kees hoorden dat Time het op de kant ging zetten scheurde ik als een gek door het gras naar voren. Toen het op de kant ging zat ik in eerste instantie mee met de eerste groep, maar toen die uit elkaar viel kwam ik in de tweede groep terecht. De eerste groep bestond uit 19 man en kreeg als snel een voorsprong van een minuut. Op een gegeven moment ging Krolstone rijden en kwamen we snel terug. Aan het eind van een stuk wind mee was het gat nog maar zo’n 200 meter. Maar om onbegrijpelijke redenen vielen we stil. In de 2 plaatselijke ronden haalden we de koplopers uiteindelijk toch terug. Met de bel van de laatste ronde in het zicht moest ik de voorste groep laten gaan en kwam 4.07 minuut later binnen als 50e.

De tweede dag stond ik weer vol goede moed aan de start. Er stond weer veel wind dus lekker waaier rijden. Vanaf de start zat het tempo er weer gelijk goed in en ik kon redelijk van voren blijven. Toen het uit elkaar viel zat ik weer in de tweede groep. De eerste groep was weer ongeveer 20 man, maar die viel helemaal uit elkaar. Uiteindelijk bleven er nog maar 5 vooruit. De rest haalden we bij. Twee kilometer voor het eind moest ik het peloton op de kasseistrook laten gaan. Ik finishde uiteindelijk als 44e op 3.59 van de koplopers. In het eindklassement werd ik 34e op 8.08 van de winnaar. Er reden maar 47 man deze wedstrijd uit. Ik kijk terug op een goed verlopen weekend.

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.