Finaleweekend clubcompetitie

Het finaleweekend of eigenlijk finaledag, want het was dit jaar maar een dag lang, bestond ’s ochtends uit een ploegentijdrit van 36 kilometer en ’s middags uit een klassieker van 155 kilometer. Ons doelstelling was om met onze ploeg in de top 5 te komen. In totaal stonden er 24 ploegen aan de start.

Om 10 uur gingen we van start voor onze ploegentijdrit. Het draaide goed, maar als snel kon Arjen niet meer over nemen. Ik pakte telkens zo lang mogelijke beurten om de rest ook wat rust te gunnen, maar naar mijn mening reden we toch nog iets te zacht. Dit resulteerde in een 5e plaats met net geen 47 gemiddeld.

Met veel wind in het verschiet was de opdracht in de klassieker duidelijk, goed van voren rijden. Ik reed dat ook constant en elke keer als het brak zat ik in de eerste groep. Nadat we een keer echt doortrokken bleven we in een groepje van 30 man over. Toen er nog een schifting was, 25 kilometer voor het eind, bleven we over met 12 man. We bleven goed draaien en al snel was onze voorsprong 40 seconden en bij de finish zelfs 2 minuten. De sprint voor mij verliep slecht en ik eindigde als 11e. Omdat we ook nog 2 mannen in het peloton hadden zitten eindigde we nu ook weer als 5e in het ploegenklassement. Dat resulteerde in een 5e plek in totaal. De ploegleider was trots op ons en ik was ook tevreden.

Voor al uw commentaar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.